3 kiiret küsimust: Pire Sova ja Mari-Leen Kiipli

Järgmine nädal algab Eesti ainuke feministlik kultuurifestival Ladyfest Tallinn, mida veab sel aastal uus naiskond koosseisus Minna Hint, Mari-Leen Kiipli, Pire Sova, Killu Sukmit ja Anna-Stina Treumund. Küsisime LFT tiimi uutelt liikmetelt – Pire Sovalt ja Mari-Leen Kiiplilt – enne festivali kolm kiiret küsimust.

Miks otsustasite tiimiga liituda?

Pire: Olin rõõmus, kui mind kutsuti. Suur tänu! Kõik klappis — nii ajaliselt, huvi ja tegevusala poolest.

Mari-Leen: Minu jaoks on feminism ja inimõigused oluline teema ning Ladyfesti tiimiga liitudes soovisin selle edendamisele isiklikult kaasa aidata.

Millele soovite LFiga kõige rohkem tähelepanu tõmmata?

Pire: Erinevate vaadetega inimesed võiksid üksteist rohkem kuulata. LadyFest annab sõna vähemustele.

Mari-Leen: Seekordne fookus on pagulased ja varjupaigatotlejad. Festivali avamisega 8. märtsil avame ka näituse, kus on väljas Vao Keskuses elavate varjupaigataotlejate tehtud teosed. Mulle oli oluline mitte ainult võtta sõna antud teemal, vaid ka olla vahetult seotud ja tutvuda nende inimestega, kelle ümber see diskussioon Eesti ühiskonnas käib.

Kas kunst muudab maailma?

Pire: Maailm saab muutumisega ise hakkama. Kunstil on potentsiaal olla üks vahenditest muutuste läbiviimisel.

Mari-Leen: Teatud kontekstis ja skaalal on alati võimalik midagi ära teha. Ma usun, et see, mida me Ladyfestiga teeme, vähemalt püüdleb selle poole.

 

TOETA KOHALIKKU FEMINISMI: LFT kogub parajasti Hooandjas hoogu + kui sul tekkis isu festivalile vabatahtlikuks minna, siis kirjuta ladyfesttallinn@gmail com