Osale 2016. aasta šovinisti valimistel!

Kutsume kõiki lugejaid täitma oma valijamehekodanikukohust ja panustama, et leida eelmise aasta parim šovinist. Protseduurireeglid on täpselt samad, mis 2015. aasta valimiste ajal: hääletamisõigus on igaühel. Kiire analüüs näitab, et tugeva ühendatud šovinistide tiimi saaks panna kokku poliitikutest (3), aga valimistel on esindatud ka kauplus (1), meditsiiniajakiri (1), näitleja (1), reklaamispetsialist (1) ja teadlane (1). Ülekaalukas teema, millega selle aasta valimistel edu loodeti saavutada, on naistevastane vägivald (ja selle käsitlused meeste seas).

Loeme munad üle! Meenuta väärikaid kandidaate ja vali oma lemmikšovinist siin.

Kandidaat nr 1 – Hendrik Toompere!

Toompere juurdlemas, kas võib järgmisele kontseridele jaludada naise käe alt kinni hoides, või keelab Istanbuli konventsioon selle ära.

Toompere juurdlemas, kas ta võib järgmisele kontserdile jalutada naise käe alt kinni hoides või keelatakse see ära.

Esimesena seadis oma kandidatuuri üles näitleja, astudes vastu Istanbuli konventsioonile, mille eesmärgiks on naistevastase ja perevägivalla ennetamine ja tõkestamine. No mis sa teed ära – kui naistele leemekulbi liigutamist ei propageerita, ega siis näljasurm tõesti kaugel ei ole. Tutvu mõnusa eesti mehe kandidatuuriga siin.

Kandidaat nr 2 – Martin Helme!

Martin Helme

Martin Helme võtab naistevastase vägivalla vastase konventsiooni kokku: “Mehelikkus ja naiselikkus tuleb ühiskonnast välja juurida, emadus-isadus samuti, pulmakombed, naistele istumise pakkumine või ukse avamine tuleb välja juurida.”

Riigikogu liige, publitsist ja analüütik on šovinismiväljal teenekas tegija olnud aastaid. Teda ärritab peaaegu kõik. 2016 demonstreeris ta oma funktsionaalseid oskusi nii Istanbuli konventsiooni kui ka ühiskondlikult kahjulike elementide tõlgendamisel. Kõigest sellest võrsus tema kandidatuur, mille põhisõnum on piirata poiste seas seelikute kandmist.

Kandidaat nr 3 – (:)Kivisildnik!

Screen Shot 2016-06-09 at 10.53.23

Luuletaja naiste kehvast kvaliteedist kõnelemas (mis võib kindlasti olla ka väga lahe iroonia).

Kirjanik ja iseseisvuspartei esimees asus taas “vasakhooradele” selgitama põhiseadust, sest need olid jälle “kisa tõstnud”. Tutvu sundsünnitamise entusiasti kandidatuuriga siin.

Kandidaat nr 4 – Raivo Mänd!

“Ei saa loodusseaduste vastu!”

Professor Mänd tegeleb oma platvormil samuti naistevastase vägivallaga, aga erinevalt teistest teeb tema seda “emotsioonideta ja objektiivselt”. Zooloogi esitatud kandideerimisloosungi sisu oli see, et kui meeste füüsilist tugevust piiratakse, keelates neil naisi peksta, tuleb vastukaaluks piirata ka naiste “eeliseid”, näiteks ilu või nutmisoskust. Muidu süsteem destabiliseerub. Just.

Kandidaat nr 5 – Rein Lang!

13446063_1210234062328645_2024123387_o

Teatrisõber paneb ühte patta kõik vägivalla ja lähisuhtevägivalla ohvrid.

Endisele justiitsministrile meeldib mõelda, et pole poliitilist vahet, kes keda peksab. Sest vägivallastatistikas esinevaid teatud mustreid ei saa lihtsalt olemas olla? Lähisuhtevägivald on Langi  arvates üldse üks naljakas termin. Tutvu kandidatuuriga siin.

Kandidaat nr 6 – ajakiri Kroonika!

Screen Shot 2016-07-26 at 11.56.35

Kroonika – 20 aastat mõnusat šovinismi!

Meditsiiniajakiri on teinud valimisajalugu, sest on esindatud kahekordse nominatsiooniga. Tegelikult võiks Kroonikale suisa aastakümnete eriauhinna anda. Kõigepealt trükkis ajakiri ära pealkirja, kus sedastas, et naine on nagu tarbeese, mis antakse ühelt mehelt teisele, ja seejärel juurdles esikaanel vabariigi presidendi kehakaalu üle. Tutvu ülipüüdliku nominendi kandidatuuriga siin.

Kandidaat nr 7 – Joel Volkov!

Screen Shot 2016-12-21 at 9.49.23

Joel Volkov kardab “võõrast”, aga ka korraldamisoskustega kultuurihuvilisi naisi.

Reklaamitööstur, kes pidas lehes tiraadi alkoholi positiivsest mõjust kuldmunadele ja haritud naiste sassis hingeelust, mille võib olla põhjustanud näiteks varustatus koera või kassiga. Tutvu reklaamitangi kandidatuuriga siin.

Kandidaat nr 8 – Apollo raamatupood!

Apollo esileht

Sobilikud kingitused naisele.

Ketikauplus ja meelelahutuskeskus on aastaid viljelenud lähenemist, mille järgi naistele pakutakse naistekaid (enamasti esoteerika) ja meestele meestekaid (enamasti rikastumis- ja sõjateemalisi). Tutvu aastate stereotüübimeistri kandidatuuriga siin.

Osale rahvahääletusel ja anna oma hääl kõige väärikamale kandidaadile! Valik on raske, aga mitte võimatu. Valik on sinu, vali siin

Võitja saab lisaks aule ja kuulsusele ka Feministeeriumi otsepostitusi oma e-posti aadressile.