#minaka ja inimõiguste olukord Eestis

09.12–31.12 uudiskiri.

Detsembris rääkisime ahistamisest, Eesti inimõiguste aruandest ja aasta sõnast. Uudiskirja lõpus leiad põnevaid feministlikke tegutsemis- ja lugemissoovitusi!

Ahistamisest

Möödunud nädalatel on ilmunud palju väärt lugemist ahistamise ja  #metoo (#minakakampaania teemadel. Muuhulgas on sõna võtnud nii president  Kersti Kaljulaid, soolise võrdõiguslikkuse nõukogu esimees, TTÜ professor  Rainer Kattel kui ka näitleja Johann Urb.

Eelmise nädala Sirbist soovitame lugeda Rebeka Põldsami, Jüri Kolgi, Katri Lamesoo, Aro Velmeti ja Marta Balaga artikleid.

Erilist tähelepanu väärib Lea Larini ja Reet Varblase intervjuu Feministeerumi toimetaja Kadi Viigi, kunstnike Flo Kasearu ja Kadi Estlandi, Woolfi-grupi administraatori Piret Räni, jurist Mari-Liis Sepperi ning kirjandusteadlase Raili Marlinguga.

Eesti inimõiguste aruanne

Eesti inimõiguste keskusel ilmus uus inimõiguste aruanne, mis kajastab 2016. ja 2017. aasta arenguid Eestis. Muuhulgas soovitasid eksperdid poliitika elluviijatel vastu võtta kooseluseaduse rakendusaktid ning lõpetada vene kaardile mängimise ja rahvuspõhise vastandumine valimisvõitluses. Aruande täisversiooni leiad siit.

Feministeeriumi toimetaja Brigitta Davidjants esitleb 11. 01 kell 18.00 TOPSis raamatut “(Mitte just) armastuslugu”. Esitlusele järgneb pidu!

Tegevused

Lugemissoovitused